Güvenbey tariflerini dene, Instagram hesabımızda
Takip et
Beğen
Yorum yap
#bendeyaptım
etiketi ile tarifini paylaş, sürpriz hediyeleri bekle!
Sade Tahin Helvalı
Sufle Tarifi
Kaç kişilik
5-6
Hazırlamak
25 dk
Pişirmek
20 dk
Malzemeler
400 gr sade helva
1/2 su bardağı süt
Yarım su bardağı suyun içerisine
yarım limon sıkın
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı pekmez
Üzeri için
Fındık içi
Ceviz içi
Yapılışı
İnce ince doğramış olduğumuz fındık ve cevizleri kenara ayıralım. Daha sonra küçük parçalara ayırdığımız helvaları
Robotumuzun içerisine alalım. Üzerine pekmez, süt, tahin ve limon suyunu da ekleyerek homojen bir karışım oluşuncaya
Kadar karıştıralım. Oluşan karışımı suffle kaplarına dökelim. İsteğe bağlı üzerini fındık ve ceviz ile süsleyelim. Ardından 200 °C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. Üzeri kabarıncaya kadar pişirelim. Bu tariften yaklaşık 3 adet suffle çıkmaktadır.
Püf Noktası
Sufle kaplarınızı karışımdan önce un ile kaplarsanız yapışma olmayacaktır.